Theatervoorstellingen helaas geannuleerd

De Stichting Sint Nicolaas Oirschot heeft vrijdagmiddag besloten om de theatervoorstellingen op vrijdag 26 november, zaterdag 27 november en zondag 28 november 2021 te annuleren. Een pijnlijk en moeilijk besluit.

De veiligheid van alle kinderen en (groot)ouders, maar ook die van onze vrijwilligers staat ter discussie. En veiligheid hoort geen discussie te zijn; hieraan doen we geen concessies. We beseffen dat deze beslissing erg last-minute is. Maar kinderen ons mooie sprookje ontnemen, wilden we zo lang mogelijk uitstellen. Anderzijds zien we binnen deze doelgroep de meeste besmettingen. Het voelt daarom niet goed om in zo’n korte tijd, zoveel kinderen en (groot)ouders aan dit risico bloot te stellen. Hoe moeilijk ook, we zagen daarom geen andere keus dan de theatervoorstellingen te annuleren.

Teleurstelling overheerst

Ons Sinterklaashart bloedt wederom enorm. Want na het eerder al afgelasten van de intocht, is dit besluit natuurlijk een grote teleurstelling voor alle kinderen en hun ouders. Zij keken er erg naar uit om Sinterklaas en zijn pieten in hun werkpaleis in De Enck te ontmoeten. Maar het besluit is ook een grote teleurstelling voor Sinterklaas en zijn pieten zelf en alle vrijwilligers die al maanden de voorstellingen voorbereidden. Gelukkig staan we met het bestuur, de organisatie en onze hele Sinterklaasfamilie achter het besluit. Dat laat natuurlijk onverlet dat we iedereen graag bijzonder mooie voorstellingen wilden bezorgen. Helaas mag het niet zo zijn.

Wat betekent dit voor u?

De snelheid van de rollende trein waarin onzekerheden elkaar opvolgen, heeft ook ons verrast. Op dit moment beraden we ons over hoe we u tegemoet kunnen komen in de restitutie van de kosten van uw kaartje(s). We informeren u zodra we hierover meer duidelijkheid hebben. U helpt ons verder enorm door dit bericht verder te verspreiden, zodat hopelijk niemand de komende dagen voor verrassingen komt te staan.

Een enorm “dank je wel”!

De tijd waarin we leven vraagt om flexibiliteit, hoe moeilijk het soms ook is. Enorm trots zijn we dan ook op al onze vrijwilligers en andere partijen die alles, maar dan ook alles in het werk hebben gesteld om de theatervoorstellingen onder deze moeilijke omstandigheden mogelijk te maken. Jullie bezielende werk is onverzettelijk en met maar één doel: ons prachtige Oirschotse Sinterklaassprookje levend houden. Daarom namens heel Oirschots een enorm “dank je wel” voor jullie allemaal! Laten we allemaal blijven geloven in Sinterklaas!

Bestuur Stichting Sint Nicolaas Oirschot